Dames Signaalkleding

Dames Signaalkleding

Dames Signaalkleding of Hi-Vis kleding genaamd, koopt u veilig online bij Cohen bedrijfskleding Purmerend. Aangezien er steeds meer dames werkzaam zijn in branches waarbij signaalkleding (Hi-Vis kleding) verplicht is om te dragen hebben diverse fabrikanten een dames signaalkleding lijn ontwikkeld. Alle Signaalkleding voor dames voldoen aan de EN 20471. Deze normering omschrijft de eisen waaraan de Hi-Vis kleding moet voldoen.

EN 20471

De EN 20471 is de algemene normering voor hoge zichtbaarheidskleding oftewel Hi-Vis kleding. Tegenwoordig moeten medewerkers in meer en meer sectoren veiligheidswerkkleding dragen. Dit is in het bijzonder het geval in sectoren waar een groot deel van het werk wordt verricht in de buurt van verkeer, kranen of andere gemotoriseerde voertuigen, en bij werk dat in het donker wordt verricht. En dat is een goede investering. Met EN ISO 20471 gecertificeerde werkkleding zijn uw medewerkers veilig en kunnen ze zich concentreren op hun werk. De medewerkers zijn dag en nacht goed zichtbaar, vanuit alle hoeken, dus ook van achteren waar ze niet zelf kunnen kijken. Met de juiste EN ISO 20471 veiligheidswerkkleding kunnen noch de reflectoren, noch het fluorescerende materiaal in een dode hoek verborgen blijven.

EN ISO 20471 is een internationale standaard die eisen stelt aan de zichtbaarheid van werkkleding voor medewerkers op locaties met een hoog risico. Het gebruik van de juiste veiligheidswerkkleding is belangrijk en verdient prioriteit. Zelfs als maar een klein gedeelte van de werkdag wordt doorgebracht op een locatie waar zichtbaarheid belangrijk is. EN ISO 20471 is onderverdeeld in drie klassen, overeenkomend met de risicozones waarin u werkt en hoe goed het product de werknemer kan beschermen. De zichtbaarheidseisen – en dus de eisen die worden gesteld aan het oppervlak met reflectoren en fluorescerend materiaal – bepalen welke klasse u moet kiezen. Bij alle producten voldoen de reflectoren aan de eisen van wat vroeger klasse 2 was.

Het minimumoppervlak aan Hi-Viz-materiaal (hoge-zichtbaarheidsmateriaal) in m²

  Class 3 Class 2 Class 1
Reflecterende band 0,20 m² 0,13 m² 0,10 m²
Fluorescerend textiel 0,80 m² 0,50 m² 0,14 m²
De hoogste klasse is klasse 3. Er zijn twee manieren om klasse 3 te bereiken met MASCOT. Kies ofwel een EN ISO 20471 product dat zelf geclassificeerd is als klasse 3 (bijv. een jas) of kies twee producten die samen gecertificeerd zijn als klasse 3. MASCOT heeft goedkeuring gekregen voor een uniek en simpel lettersysteem dat het gemakkelijk maakt om de verschillende klassen te begrijpen en dat een overzicht geeft van de verschillende combinatie-opties voor kleding van klasse 3. Het systeem is goedgekeurd door het certificeringsinstituut en voorkomt onzekerheid. Op deze manier hebben medewerkers altijd de juiste veiligheidsklasse. De combinatie-opties voor EN ISO 20471 veiligheidswerkkleding staan ook op het label, op het wasvoorschrift en in de gebruikersinformatie bij de kleding.

Cohen bedrijfskleding adviseert u graag over welk type dames signaalkleding voor u het meest geschikt is. Heeft u vragen hierover neem dan contact met ons op via de telefoon 0299-651942 of via de e-mail info@cohenbedrijfskleding.nl